top of page

Hij staat: de nieuwe agenda van ons jubileumjaar!

25 november 2021: na maanden van voorbereidingen en 2 dagen voor van de datum van ons galaconcert besluiten de Stichting 100 jaar Vlijt Souburg en het bestuur van V&V gezamenlijk dat we toch de stekker moeten trekken uit het galaconcert op 27 november in CineCity XL. We moesten uitstellen.Een week eerder meldden we nog verheugd dat het concert door mag gaan. De nieuwe maatregelen boden toen nog ruimte voor cultuur. Maar in korte tijd nam het aantal coronabesmettingen in Nederland in zo'n rap tempo toe, dat we het langer verantwoord vonden om een groot aantal mensen bij elkaar te brengen voor een concert. Bovendien hadden we al veel consessie moeten doen: geen afterparty in een kroeg, niet naborrelen in CineCity, zelfs geen drankje of bijkletsen in de pauze. Alléén zitten en muziek maken en luisteren. Dat was niet het feestje dat we voor ogen hadden. Maar de voorbereidingen waren al in zo'n vergevorderd stadium dat we bereid waren ver te gaan. De teleurstelling was voor de organisatie en de orkestleden dan ook groot toen we toch moesten cancellen. We waren er zó klaar voor...


Anderhalve maand zaten we chagrijnig in lockdown. Ook repetities mochten in die periode niet plaatsvinden. Maar op 14 januari veerden we weer op: tegen onze verwachting in mochten we weer gaan repeteren. En daarmee kwam de energie voor ons jubileumjaar weer dubbel en dwars terug! De jubileumcommissie kwam weer bij elkaar en er werden nieuwe plannen gemaakt. Ook na herhaaldelijk uitstel, volgt bij ons geen afstel. We zullen al onze plannen hoe dan ook uitvoeren! Met trots en optimisme presenteren we dan ook de nieuwe agenda voor ons jubileumjaar. Zet de data alvast in je agenda, want het belooft een prachtig jaar te worden!

Evenement

Datum

Locatie

Meer info

Galaconcert

7 mei 2022

CineCity XL, Vlissingen

Jubileumspektakel 'De Slag om Subburg'

8 t/m 10 juli 2022

Karolingeburg, Oost-Souburg

Concertreis

21 t/m 23 oktober 2022

Leuven

Interactief concert met RAAK!

Voorjaar 2023

Oost-Souburg

Kortom, we zijn helemaal op stoom! Het draaiboek van het galaconcert is zorgvuldig bewaard en wordt weer geüpdate. De voorbereidingen voor het jubileumspektakel krijgen steeds meer vorm en er wordt gewerkt aan een mooi reisprogramma voor onze concertreis in Leuven. Om ervoor te zorgen dat de agenda voor 2022 niet té druk zou worden, is het interactieve concert met theatercollectief RAAK! doorgeschoven naar 2023. We hopen van harte dat alle oud-leden, Souburgers, muziekliefhebbers en andere fans van heinde en verre naar onze concerten komen. Want hoewel we blij zijn dat we weer mogen repeteren: we missen ons publiek! Hopelijk tot ziens in ons uitgestelde jubileumjaar!


Hoopvolle groet,


De jubileumcommissie

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page