top of page

Op concertreis naar Leuven, een vooruitblik

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Van vrijdagmiddag 22 tot en met zondag 24 april 2022 reizen de muzikanten van Vlijt & Volharding naar het Belgische Leuven voor een gezellig en muzikaal weekend in deze mooie stad. Lees hieronder meer over het programma en de concerten tijdens dit weekend.


Vikingthema

Deze bijzondere concertreis heeft een vikingthema, net als het driedaagse spektakel op de Karolingenburg in de zomer. Er zijn diverse excursies waar de muzikanten aan kunnen deelnemen. Zo is een uitstapje naar het nabijgelegen Tongeren een optie, waar de muzikanten tijdens een culturele stadswandeling meer te weten kunnen komen over de vikinggeschiedenis van België. Uiteraard behoort een stadswandeling door Leuven tevens tot de mogelijkheden, langs de belangrijkste highlights van de stad zoals de Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk. Voor wie nog meer wil weten over de geschiedenis van de streek, van de prehistorie tot aan de Romeinse tijd, is een bezoekje aan het Gallo-Romeins museum een aanrader.


Muzikanten die liever in actie komen kunnen zich opgeven voor het spel ‘The Target’, Tijdens dit interactieve maffiaspel gaan deelnemers op jacht naar een gevaarlijke gangster die ontsnapt is. Een razend spannend spel waarbij teambuilding van groot belang is (wellicht een idee om de teamspirit binnen de secties mee te vergroten?). Aan de bourgondiërs van het stel is ook gedacht. Deze kunnen meedoen aan een bierwandeling door de stad, langs iconische cafés en verdwenen brouwerijen en uiteraard de historische buurt van Leuven’s eigen Stella Artois. Uiteraard wordt er her en der geproefd!Concerten

Uiteraard wordt er tijdens deze reis ook muziek gemaakt. De fanfare geeft een tweetal concerten in Leuven.

  • Dubbelconcert met Harmonie Volharding Kessel-Lo Het eerste concert geven wij samen met de Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo. Deze harmonie is een groot, zeventigkoppig orkest dat drijft op het enthousiasme van haar muzikanten. De Volharding is een jong orkest – de gemiddelde leeftijd van de muzikanten ligt ergens rond de dertig. Elke vrijdagavond ontmoeten de muzikanten elkaar op de repetitie in de Vlierbeekzaal aan de abdij van Vlierbeek, ten noordoosten van Leuven. V&V kijkt er naar uit om samen met dit mooi orkest een concert te verzorgen op de zaterdagavond!

  • Ook op de zondagmiddag zal V&V nog een concert verzorgen. De voorbereidingen daarvoor zijn nog in volle gang. Meer info volgt zodra er meer bekend is.


#jubileumvlijt #leuven #concertreis #fanfare #cultuur #vikings #vikingen #bier #thetarget #jubileum #100jaar

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page