top of page

Update jubileumplannen 2021/2022


We zijn weer voorzichtig opgestart met repeteren en we hopen dat dankzij de vaccinaties steeds meer coronamaatregelen worden opgeheven. Daar kijken we naar uit. Niet alleen vanwege persoonlijke redenen, maar ook omdat dat betekent dat ons jubileumjaar eindelijk van start kan gaan!

Met de jubileumcommissie hebben we de afgelopen maanden regelmatig contact gehad om de plannen zodanig te herorganiseren dat alle mooie dingen we in het vooruitzicht hadden zoveel mogelijk alsnog door kunnen gaan. Natuurlijk hebben we nog steeds geen garanties, maar we zijn optimistisch dat we vanaf september mooie dingen kunnen gaan organiseren. Onderstaand alle (nieuwe) informatie over het jubileumjaar. Nog niet alles staat 100% vast, maar we houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van eventuele veranderingen. Dus pak je agenda erbij en schrijf onderstaande data alvast erin!

8 augustus 2021 Op 8 augustus 1921 is onze muziekvereniging opgericht, dus op 8 augustus bestaan we écht 100 jaar. Omdat deze datum midden in de vakantie valt stellen we de officiële opening een maandje uit, maar dat betekent niet dat deze dag stilletjes aan ons voorbij gaat! Op Omroep Zeeland wordt op deze dag op tv, radio en online een item uitgezonden over ons 100-jarig bestaan en ook op onze eigen socials zullen we uiteraard een feestje vieren. Help ons alvast mee een zo groot mogelijk publiek te bereiken door zoveel mogelijk berichten over ons jubileum te delen met jouw netwerk! 11 september 2021: opening jubileumjaar Op 11 september 2021 willen we ons jubileumjaar feestelijk openen in het dorp. Souburg heeft ons door corona lange tijd niet gezien dus hoog tijd om weer van ons te laten horen en direct te laten weten dat we 100 jaar bestaan! Om zoveel mogelijk Souburgers te bereiken én dat nostalgische gevoel weer even terug te halen beginnen we met een mars door het dorp. We eindigen deze mars bij onze vertrouwde Blazer. Aansluitend vindt er een receptie plaats voor leden, genodigden, buren en Souburgers.

27 november: Galaconcert: The Roaring ‘20s Aanvankelijk zou het galaconcert de spectaculaire afsluiting zijn van ons jubileumjaar. Dat is het door het uitstellen van andere concerten niet meer, maar het galaconcert blijft zeker net zo spectaculair. Dit concert staat volledig in het teken van The Roaring ‘20s. Een thema dat we al pre-corona hadden bepaald, vanwege onze oprichtingsdatum, maar nu nog toepasselijker is. Want ook de jaren na de coronacrisis worden naar verluidt ‘roaring’. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee! Deze avond staat bovendien in het teken van de historie van onze vereniging. De beoogde locatie voor dit concert is de Lasloods in Vlissingen, met een slag om de arm qua haalbaarheid i.v.m. de coronasituatie tegen die tijd en budget. Indien nodig wijken we uit naar een andere locatie. 12 februari 2022: interactief concert met RAAK! Dit interactieve concert wordt een bruisende en muzikale ode aan de liefde voor muziek in de sporthal van basisschool Het Kroonjuweel. Het programma van deze avond is een mix van eigen repertoire en een gezamenlijk optreden met de artiesten Vincent Houdijk en Bart de Rijk. Zij voeren samen met hafabra-verenigingen door het hele land hun nieuwe avondvullende muzikale voorstelling RAAK! op. Daarbij verzorgt het duo een aanvullende module voor muzieklessen aan de groepen 5 t/m 8 van basisscholen. De leerlingen die deelnemen aan de lessen krijgen vervolgens een rol tijdens het concert op 12 februari, zodat zij direct ervaring op kunnen doen met optreden met een orkest. Kortom: een muzikale avond met een educatief en interactief element! 8, 9 en 10* juli 2022: Theaterspektakel ‘De Slag om Subburgh’ Rond het jaar 880 werd het rustige leven van de inwoners van Subburgh (het huidige Souburg) ruw verstoord door de komst van Vikingen. Anno 2021 zijn hiervan nog altijd sporen terug te zien: de Karolingische Burg centraal in het dorp werd door de vroege inwoners van Subburgh opgetrokken om zich te verdedigen tegen de Vikingen. Op deze locatie, waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, reizen we terug in de tijd van de strijd tegen de Vikingen en voeren we het theaterspektakel ‘De Slag om Subburgh’ op. Door samen te werken met verteller Frans Limburg, zandtekenares Gerrie Hondius en de basisscholen van het dorp willen we een groots en meeslepend theaterstuk neerzetten dat het hele dorp en omstreken in juli 2022 naar de Karolingische Burg trekt.

Voor dit evenement zoeken we nog vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie en productie. Of je nu lid van de vereniging bent of niet, alle hulp is welkom! Lijkt jou dit leuk? Stuur dan een mail naar jubileumvlijt@gmail.com.

* Aanvankelijk hadden we als nieuwe data voor dit evenement het weekend van 1 juli geprikt. Dit hebben we echter een week verschoven i.v.m. Concert at Sea, dat plaatsvindt in dat weekend.

Sponsoren en donateurs De ‘Stichting 100 jaar Vlijt Souburg’ en de jubileumcommissie zijn druk bezig met het aanvragen van fondsen voor onze plannen. Daarmee hopen we een groot deel van de begroting voor deze plannen te dekken. Maar extra steun kunnen we natuurlijk altijd gebruiken. Heb jij iemand in je netwerk met een onderneming die ons jubileumjaar wil sponsoren? Of een particulier die een bedrag wil doneren? Stuur dan een mailtje naar jubileumvlijt@gmail.com voor de mogelijkheden en wederdiensten. Directe donaties kunnen overgemaakt worden op NL73RABO0329888757 t.n.v. Stichting 100 jaar Vlijt Souburg. Wij hebben ontzettend veel zin in dit mooie jaar vol evenementen, helemaal na het sobere seizoen 2020/2021. We hopen dat we er met zijn allen een knallend jubileumjaar van gaan maken!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page