top of page

Vrijwilligers gezocht!

Bijgewerkt op: 18 sep. 2021

Met de aftrap op 11 september is het 100-jarig jubileumjaar van muziekvereniging Vlijt & Volharding nu echt van start gegaan! In het komende jaar worden er diverse ambitieuze evenementen georganiseerd om dit jubileum groots te vieren. Voor de organisatie van deze evenementen moet er nog veel werk worden verzet. Het is dan ook de hoogste tijd dat wij een beroep doen op gemotiveerde leden of mensen van buiten de vereniging om hier een bijdrage aan te leveren, want zonder de tomeloze inzet diverse vrijwilligers is de organisatie van al deze mooie evenementen simpelweg niet mogelijk. Er zijn vacatures beschikbaar op verschillende posities. Mocht hier toch niet iets voor jou tussen zitten, laat het ons dan vooral weten - wij kunnen alle hulp gebruiken!


Contact: jubileumvlijt@gmail.com


 

Galaconcert


Op 27 november 2021 staat er een groots galaconcert op het programma! Aanvankelijk was dit concert het slotconcert van ons jubileumjaar. Nu valt dit concert midden in ons feestjaar! Tijdens dit concert gaan we terug naar het decennium waar het voor Vlijt & Volharding allemaal begon: de roaring twenties! De jaren waarin muziekstijlen als jazz, blues en ragtime hoogtij vieren in de speakeasy's en artiesten als Duke Ellington en Louis Armstrong steeds populairder worden. Het muzikale programma zal echter niet alleen uit jaren twintig-muziek bestaan. We grijpen namelijk de gelegenheid aan om de gehele geschiedenis van V&V in te duiken en spelen deze avond voor menig (oud)lid nostalgische stukken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de mooiste momenten voor Vlijt.


Tijdens ons Galaconcert willen wij gebruik gaan maken van mooie beelden op een scherm achter het orkest. Denk aan een slapstick filmpje onder de muziek van Charlie Chaplin, Charleston dansers tijdens onze jazznummers en het tonen van historische foto's van Vlijt wanneer we onze Vlijtgeschiedenis ten gehore brengen. Dit komt neer op een filmpje of slideshow per concertgedeelte. Denk niet te ingewikkeld, deze beelden hoeven niet synchroon te lopen met de muziek.


De jubileumcommissie heeft een grote collectie historisch beeldmateriaal van Vlijt verzameld. Ook goed gedocumenteerd, met jaartallen en gelegenheden. Helaas hebben we onze handen vol aan de organisatie van alle andere jubileumactiviteiten, in de commissie ontbreekt het ons dus aan tijd om dit beeldmateriaal mooi samen te voegen. Is dit iets voor jou, laat het ons dan vooral weten via jubileumvlijt@gmail.com. Bij vragen over deze vacature neem dan contact op met Marion Ruissen.


 

Interactief concertVoor dit interactieve concert zullen we samenwerken met de artiesten Bart de Rijk en Vincent Houdijk van theathercollectief RAAK! Voorafgaand aan dit concert verzorgt RAAK! een aanvullende lesmodule voor de basisscholen van Souburg. De leerlingen die deelnemen aan de lessen krijgen vervolgens een rol tijdens het concert, zodat zij direct ervaring op kunnen doen met optreden met een orkest. Bij de voorstelling van RAAK! zijn de vooroordelen van een blaasorkest binnen de eerste tien minuten niet meer aan de orde.


1. Coördinator interactief concert

Wij zijn op zoek naar iemand die wil toetreden tot de jubileumcommissie en het voortouw wil nemen in de organisatie van het interactief concert op 12 februari 2022. In deze rol zal je primair het contact voeren met diverse basisscholen in Oost-Souburg, voor zowel de opzet van het lesprogramma (met materiaal van RAAK!) als diverse andere afstemmingen in de samenwerking. Daarnaast voer je contact met de locatie (Het Kroonjuweel) en de artiesten van RAAK! Word jij hier enthousiast van, en wil je een essentiële bijdrage leveren aan zowel het jubileumjaar van Vlijt als de toekomst van Vlijt (met dit evenement werven we namelijk ook jeugd!), laat het ons dan weten!


p.s.: uiteraard staan je medecommissieleden, het bestuur van de vereniging en het bestuur van de stichting altijd klaar om je te ondersteunen in raad en daad!


 

2. Vrijwilligers interactief concert

Word je enthousiast van het interactief concert, maar is de rol als coördinator iets teveel gevraagd? Geen probleem! Wij zoeken diverse vrijwilligers ter ondersteuning van de jubileum- en fanfarecommissie. Bij interesse: laat het ons vooral weten.


 

ConcertreisVan vrijdagmiddag 22 tot en met zondag 24 april 2022 reizen de muzikanten van Vlijt & Volharding naar het Belgische Leuven voor een gezellig en muzikaal weekend in deze mooie stad. Deze bijzondere concertreis heeft een Vikingthema, net als het driedaagse spektakel op de Karolingenburg in de zomer. Er zijn diverse excursies waar de muzikanten aan kunnen deelnemen en het orkest gaat tijdens het weekend twee concerten geven in Leuven.


1. Coördinator concertreis

Wij zoeken een coördinator voor de concertreis in Leuven in april 2022. Als coördinator zal je vooral verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding van het programma en het contact met de lokale muziekvereniging in Leuven, met als ultieme inzet een mooi concert tijdens onze reis! Het mooie is dat een groot deel van de organisatie van de reis is uitbesteed; wij vragen de coördinator echter wel om de contacten met de reisorganisatie te onderhouden.


 

2. Vrijwilligers concertreis

Voor de concertreis zijn wij tevens opzoek naar diverse vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Dit kan van alles zijn, denk aan: het regelen van maaltijden op locatie, zorgen dat de kudde deelnemers op tijd op de benodigde plaats is of het verzorgen van een mooie excursie! Deze functie is dus ook uitermate geschikt voor niet musicerende deelnemers! Mocht dit iets voor jou zijn, laat het ons dan vooral weten!


 

Muziekspektakel De Slag om SubburghOp 8, 9 en 10 juli van 2022 keren de Vikingen voor even terug naar Oost-Souburg. Tijdens een groots muzikaal spektakel op de Karolingenburg wordt er een hevige strijd geleverd om Souburg tegen barbaarse indringers.


Voor het driedaags muziekspektakel is het alle hens aan dek! Drie dagen lang is de Karolingenburg weer even een Vikingdorp. Naast het muzikaal spektakel dat we drie keer uitvoeren moeten er tal van andere organisatorische zaken gedaan worden. Van het coördineren van Vikingen, tot het betrekken van de Souburgse middenstand in de voorbereiding en het sjouwen en opbouwen van het decor en de tribune. Interesse? Meld je aan bij Willemijn Ruissen of mail naar jubileumvlijt@gmail.com.


Stichting 100jaarVlijtSouburgDe stichting zet zich in voor organisatie van evenementen in het kader van het honderdjarig bestaan van muziekvereniging Vlijt en Volharding Oost-Souburg. Naast deze activiteiten beoogt de stichting een sterke basis te vormen voor de toekomst. Dit onder andere door verbeteringen in het imago van de blaasmuziek te realiseren door de organisatie van vernieuwende evenementen, en de hoge betrokkenheid van jeugd gedurende het hele jubileumjaar.


1. Voorzitter Stichting 100jaarVlijtSouburg

Als voorzitter van de stichting coördineer je het bestuur van de stichting en zorg je ervoor dat de algehele doelstellingen van de stichting worden gerealiseerd. De voorzitter leidt de vergaderingen van het stichtingbestuur en zorgt voor een goede verdeling van de verantwoordelijkheden. Door het bijzondere karakter van de stichting treedt de voorzitter, naar gelang, ook namens de stichting naar buiten bij o.a. officiële gelegenheden. Omdat in het jubileumjaar diverse commissies betrokken zijn bij de organisatie van de diverse activiteiten in het jubileumjaar, communiceert de voorzitter ook op periodieke basis met de diverse commissies. Daarnaast legt de voorzitter verantwoording af over de door de stichting verrichtte activiteiten richting het verenigingsbestuur. Bij vragen of meer informatie met betrekking tot deze vacature neem dan vooral contact op met Ruud Wijkhuijs via penningmeestervlijt100@gmail.com of 06 18 54 51 35.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page