top of page

Stichting 100 jaar Vlijt Souburg & de Jubileumcommissie

- Even voorstellen

Groepsfoto compleet_willoogenopen_marion

Het jubileumjaar wordt georganiseerd voor en door de leden van Vlijt & Volharding. Het bestuur van de Stichting 100jaarVlijtSouburg zorgt ervoor dat het jubileumjaar goed verloopt en de jubileumcommissie is verantwoordelijk voor de uitvoerende taken rondom alle concerten en evenementen. Een korte voorstelronde:

Het Stichtingbestuur

Anneke.jpg

Anneke Bouwman - Voorzitter

Voorzitter van Stichting 100jaarVlijtSouburg is Anneke Bouwman. Zij is geboren in Utrecht en heeft daar vele jaren bij een harmonie gespeeld. Sinds eind 2004 woont en werkt zij in Vlissingen en ze begon in 2005 bij Vlijt op trompet. Vanwege een tekort aan bugelspelers maakte ze een switch naar bugel, wat heel goed bevalt. Het grootse feestjaar dat Vlijt voor ogen heeft in 2021 moet natuurlijk financieel en contractueel goed geregeld zijn. Omdat Anneke notaris is van beroep, is het lezen en beoordelen van stukken Anneke op het lijf geschreven, vandaar haar zitting in het bestuur van de stichting. 

Sjouke-Gerrit Brinksma - Secretaris Stichting-bestuur & Voorzitter jubileumcommissie

Sjouke-Gerrit Brinksma is vader van twee kinderen en directeur van een basisschool. Hij is geboren in het Friese Kollumerpomp en begon zijn muzikale leven in 1986 in het Drentse Beilen. Toen Sjouke-Gerrit in 2009 neerstreek in Zeeland, kwam hij al snel bij Vlijt spelen. Inmiddels zit hij op de eerste stoel, is hij voorzitter van de vereniging en doet hij zo af en toe de presentatie tijdens concerten. Tevens speelt hij een dubbelrol voor het jubileum. Hij is namelijk zowel secretaris van de Stichting als voorzitter van de jubileumcommissie. Zodoende vormt hij de brug tussen het bestuur en de commissie, en kan hij actief bijdragen aan zijn motto: één team, één taak!

Sjouke-Gerrit.jpg
Ruud.jpg

Ruud Wijkhuijs - Penningmeester

Voor het jubileumjaar zal Ruud zich inzetten als penningmeester van Stichting 100jaarVlijtSouburg. Ruud is van jongs af aan lid van Vlijt & Volharding, waar hij zijn eerste muziekinstrument (hoorn) leerde te bespelen. Inmiddels speelt hij alweer langere tijd bastuba. Doordat hij zowel bij Vlijt als bij andere muziekgezelschappen ziet hoeveel plezier het gezamenlijk musiceren mensen brengt zet hij zich graag in voor het jubileumjaar, waarbij Vlijt zich op vernieuwende wijze inzet om het publiek een mooie ervaring te bezorgen.

De Jubileumcommissie

Marion Ruissen

Marion, van beroep Software Developer en moeder van Moos en Tobias, is al van jongs af aan lid van Vlijt. Ze begon op blokfluitles bij Truus en was toen al vastberaden dat ze hoorn wilde spelen. Hoewel ze ondertussen veel andere muziekervaring heeft opgedaan is ze altijd trouw gebleven aan V&V. Als jeugdlid rekende Marion al uit in welk jaar Vlijt zijn 100-jarig bestaan zou vieren en fantaseerde ze dat het een magisch jaar moest worden. Zodoende zit ze nu in de jubileumcommissie om haar steentje daaraan bij te dragen.

Naast meedenken over het algemene programma en alles wat daarbij komt kijken, is ze samen met Sjouke-Gerrit verantwoordelijk voor de organisatie van de jubileumreis en organiseert ze het Galaconcert. Daarnaast kwam haar technische kennis goed van pas bij het bouwen en beheren van deze website.

Marion.jpg
Lotte.png

Carolijn Feij

Carolijn is bij Vlijt begonnen op baritonsaxofoon in het jeugdorkest, nadat ze enige muzikale ervaring had opgedaan op een kleiner instrument. Later is ze tevens altsaxofoon in de fanfare gaan spelen en daar zit ze nu nog steeds. In de jubileumcommissie is Carolijn voornamelijk bezig met acties voor de leden om geld op te halen voor ons fantastische jubileumjaar. Dus wil je nog een speculaasbrokje kopen of geld doneren, meld jezelf dan bij Carolijn!

Lotte van Leeuwen

Ook Lotte is al van kleins af aan lid van Vlijt & Volharding. Ze speelt trombone in de fanfare en heeft ook lang in het jeugdorkest gespeeld, maar is daar nu te oud voor. Lotte is manusje-van-alles in de jubileumcommissie, wat betekent dat ze zich bezighoudt met uiteenlopende organisatorische dingen. Van het opvragen van offertes en het uitzoeken van de beste deals tot plannen maken voor sponsoracties en inspiratie opdoen voor sfeer en aankleding.

Carolijn.jpg
Willemijn.jpg

Willemijn Ruissen

Willemijn is op haar 7e bij Vlijt & Volharding begonnen op blokfluit en speelt tegenwoordig trompet in de fanfare. Door haar achtergrond in de journalistiek en communicatie is zij als schrijfster en organisator betrokken bij het vikingspektakel op de Karolingenburg en neemt zij een groot deel van de communicatie rondom het jubileumjaar voor haar rekening.

bottom of page